Приложение към книгата Митът за демокрацията, Разумир (Т.А.) 2015 г.


Приложение: други източници, материали, бележки, факсимилета и обяснения

Цитатите и факсимилето от сайта на цензуриращия "демократ" и другаде не нарушават "авторските права", защото са публикувани във връзка с критика, анализ, образователна и нетърговска цел и са необходими за възприемането на творбата. Повечето от тях са от книги и творби с научна и силна публицистична, общественополезна цел, създадени за разпространение на знание и осъзнаване на читателите, а не за печалба. Писани са преобладаващо от учени, мислители, общественици, доброволци, чиито ценности са далеч от англо-сащанските утилитаристични поклонения пред Златния телец. Някои от тях е трудно да бъдат купени и намерени, защото са издадени преди десетилетия.

Откъси от съчинения на Ал.Стамболийски.

"History will be kind to me for I intend to write it.

Winston Churchill"

Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/w/winstonchu161247.html#zxgWPJl8ydAxy6BU.99

Историята ще бъде благосклонна към мен, защото смятам да я напишa.

Уинстън Чърчил


САЩ и Великобритания редовно са използвали химически и биологични оръжия, затова не е твърде изненадващо, че наскоро и Англия, и САЩ разрешиха употребата на отровен газ и воденето на война с химически оръжия.


Уинстън Чърчил е бил въодушевен от възможността за "употреба на отровен газ срещу нецивилизованите племена" -- кюрди и афганистанци - и упълномощава военното командване в Близкия изток да го използва "опитно срещу непокорните араби", отхвърляйки възражението от индийска страна като "неприемливо/неразумно" и осъжда "гнусливостта [на подчинените си] към използването на боен газ".
"Acts of Aggression, by Noam Chomsky: on Homeland Security", 2002
В. И. Ленин, Избрани съчинения т.4, 1947 г.


Общо за социалдемократическата партия - и за "меншевики" ликвидатори, и за болшевики: Ленин: навсякъде виждаме у ликвидаторите отричане и от марксизма, и от демокрациятa ... окастрят марксистките лозунги...

Само болшевики:


Въпроси от слушателите на лекцията на Ноам Чомски от 1997 г. по разни въпроси като държавномонополистичното финансиране на военната промишленост и външнотърговските протекции на високите технологии зад лозунгите "свободен пазар" и "частна инициатива", съсипването на мексиканската икономика и общество от тогавашния договор за "свободна търговия" и др.:
Свободен пазар?!", около 106:00 мин:


Въпрос [враждебен тон]: Защо доктор по езикознание се интересува от бедните хора?
Чомски: Не разбирам въпроса ви. Нима като придобиеш научна степен по езикознание загубваш човечността си?
Въпрос [враждебен тон]: Защо да ви вярваме!?

[Т.е. "Вие не сте компетентен! Само професионалистите с докторат по "Бедни хора" имат право да се изказват!
Чомски: Не е нужно да ми вярвате... Не би трябвало да ми вярвате - затова посочвам източници. Прочетете ги!


- Вервайте ми!

Симеон Сакскобургготски II, 2001 г.
Речник на чуждите думи в българския език, Наука и изкуство 1970 г.

демагог

1. В древна Гърция - народен водач
2. Лъжеобщественик, който се старае да си създаде популярност сред масите с недостойни средства (лъжливи обещания, изопачаване на факти, ласкателство и др.)
3. прен. Лицемер, измамник
демагогия

1. Измамване на политически изостанали народни маси в експлоататорските общества от лъжеобщественици с неизпълними обещания, изопачаване на факти, лъжи, ласкателства и др.
2. прен. Измама, лъжа, лицемерие

Под "демагог" в случая да се разбира "лицемерие", "изопачаване на факти", "подбор на факти", "скриване на пълната истина и представяне на полуистини и на отделни аспекти от случващото се - но не на цялото", "скриване на неудобни спорни истини, гледни точки и факти", "ласкателство на определени политически интереси", "необективност и крайна пристрастност", "потискане на опитите на хората да разсъждават обективно".
Енциклопедия А-Я, БАН 1974 г.

работен ден

(...) В края на 18-ти век р.д. достига 14-17 ч; в навечерието на I свет. война - 10-12 ч. През 1919 г. под влияние на международното работническо движение и Октомврийската революция (1917 г.) Вашингтонската международна конференция признава 8-часовия работен ден в повечето капиталистически страни, в които се практикува непълна работна седмица с непълна работна заплата. (...)
чартизъм

Първото масово политически оформено пролетарско революционно движение. Възниква в Англия през 30-те годинина XIX век като работнически асоциации. В началния период към ч. се присъединяват дребнобуржоазни и буржоазни радикали. Очертават се две направления: привърженици на моралната сила" (водач У. Лъвит), признаващи само легалните форми на борба, и привърженици на "физическата сила" (водач О'Конър), които са за прилагане на силата и революционен натиск, но често проявяват колебания.

[Сравни с "меншевики" и "болшевики" в руската социалдемократическа партия в началото на 20-ти век, б.Р]

Най-последователни революционни позиции заемат привържениците на Дж. Харни и Е. Джоунз. Исканията на чартистите са излагани в петиции до парламента. Първата чартистка петиция (1839) с искания за всеобщи избирателни права (само за мъжете) е отхвърлена. През 1840 г. в Манчестър е основана "Нац. чартистка асоциация" - първата масова работническа политическа партия. В 1842 в парламента е подадена втора петиция, съдържаща искания от социален характер. Нейното отхвърляне предизвиква големи раб. вълнения. Внесената през 1848 трета петиция също е отхвърлена. Чартисткият конвент в 1851 приема програма с искания и за социалистическо преобразуване на обществото. [Сравни с революциите в Европа около 1848 г. - бел. Р.]

Макар, че след това постепенно заглъхва, ч. оказва влияние върху развитието на англ. и междунар. раб. движениеИз "Анти-Дюринг" от Ф.Енгелс:Англичанинът Робърт Оуен е т.нар. "социалист-утопист" - индустриалец филантроп.


Демократите, републиканците, Труман и мафията

Запазете Канзас сух! Изборите от 1934 г.

"Prussiandom and socialism stand together against the inner England, against the world-view that infuses our entire life as a people, crippling it and stealing its soul…The working class must liberate itself from the illusions of Marxism. Marx is dead. As a form of existence, socialism is just beginning, but the socialism of the German proletariat is at an end. For the worker, there is only Prussian socialism or nothing... For conservatives, there is only conscious socialism or destruction. But we need liberation from the forms of Anglo-French democracy. We have our own."

— Oswald Spengler


Вестник "Всичко за оръжието"


Енциклопедия А-Я, БАН 1974 г.
Ф. Енгелс, "Анти-Дюринг""История на политическите и правните учения", 1989 г.

Заб. СССР и сателитите й пресъздават военно-бюрократичния и чиновнически апарат, срещу който Маркс и Енгелс се борят. Оказва се, че руските революционери разрушават старата машина и създават "нова", която по същество също е централизирана, авторитарна (абсолютистка), насилническа, догматична, бюрократична и жестока към личността.


ЦРУ и "Свободна Европа" - според другата страна


[Явна печатна грешка - вероятно 16 ч., около 1974 г.]

ДС била вербувала журналисти, спортисти, туристи, граждани. Да - както са правили ЦРУ, МИ5, МИ6 или което и да е сериозно разузнавателно управление. Агентите и сътрудниците не са само като Джеймс Бондьо - "професионалисти" със значка на която пише "таен агент". Всеки, който е използван за да свърши нещо полезно за разузнаването е ставал "деятел" (агент) в тяхната дейност, волю или неволю, съзнателно или несъзнателно. Едно от първите вечерни ток шоута след "демокрацията" в България се казваше "Как ще ги стигнем... [американците]". Звучи несериозно ДС да е било по-могъщо или по-страшно от ЦРУ. Все едно банда селски бабаити да са били по-зловещи и умели в престъпленията от мафията в САЩ или Италия.


Открих въпросния речник преди няколко дни (21/9/2015), оказва че се нещата за "свободните" медии не са се променили от 1953 г. до днес. Разбираемо е, защото ФРГ и тогава, и днес е сащански протекторат и под окупация на САЩ, Великобритания и Франция.


За властването на едрия капитал в Англия с коефициент 649:1 спрямо обществото говори следният фрапиращ факт:

Според електронното издание "Експерт"*, цитиращи БНР, "Зелената партия" е била единствената в английския парламент (2010-2015 г.), която се е опитала да обърне внимание върху възможните вредни последствия от трансатлантическото споразумение за свободна търговия (TTIP, ТПТИ, ТТИП). Те обаче са имали само един представител в 650-местен парламент. Положението им се запазва и след изборите, въпреки че получават над милион (!) гласа, или 3.8% от гласовете*.
* Източници:
1, 2, 3

1 млн. работни места ще бъдат загубени заради ТПТИ

"...проф. Джон Хилари от Нотингамския университет в интервю за БНР ... изтъкна, че в Европа набират популярност партии, които са обявили, че ще гласуват против ТПТИ (...) във Великобритания такава позиция е заявила само Зелената партия, която има само 1 депутат в парламент с 650 места..."

"Защото тук не става въпрос за САЩ срещу Европа. Тук става въпрос за едрия бизнес в САЩ и в Европа срещу интересите на обществото"...

"Експерт"/БНР, 9/4/2015 г.

Днес, нашите съграждани ... Сърцето на свободата ни беше нападнато в поредица от планирани и убийствени терористични атентати. (...) Хиляди животи бяха внезапно прекъснати от Злото ... Те обаче не успяха. Страната ни е силна. Велик народ беше подтикнат да защити велика нация. ...

Америка беше цел на нападението, защото тя е най-яркият фар на свободата и възможностите в света и никой няма да угаси тази светлина.Днес нацията ни видя Злото. Най-лошото от човешката природа и ние отговорихме с най-доброто от Америка. Спасители, грижата на съседи и непознати и ... Псалм 23: Дори когато се разхождам в долината под сянката на смъртта, не се страхувам от злото, защото вие сте с мен.

... американци от всички класи и съсловия се обединяват в нашата борба за справедливост и мир. Америка е удържала на врагове, ще удържи и сега.

... ще защитим свободата и всичко добро и справедливо в нашия свят. Бог да пази Америка.Дж. Буш младши, реч след 11/9/2001 г. Превод: Р. По
Reuters, Boston.com, CNN, Youtube.

Muslim teen Ahmed Mohamed creates clock, shows teachers, gets arrested - By Ashley Fantz, Steve Almasy and AnneClaire Stapleton, CNN

Updated 2303 GMT (0603 HKT) September 16, 2015 | Video Source: CNN

http://edition.cnn.com/2015/09/16/us/texas-student-ahmed-muslim-clock-bomb/

Ахмед Мохамед, юноша мюсюлманин, създава часовник, показва го на учителя си и го арестуват


"Body Count" - Cop Killer (Убиец на полицай)

Този запис е посветен на личните ми приятели от полицията на Лос Анджелис. За всяко ченге, което се е възползвала от някого; набило го е или го е наранило, защото човекът е имал дълга коса, слушал е грешен тип музика, имал е неподходящ цвят на кожата. Каквото и да е била причината, бих искал да хвана ченгето от паркинга и да го гръмна в шибаната мутра.
Айс Ти - Ice T, 1990 г.

Справка в статията за песента в "Уикипедия" и "свободата на словото" в САЩ

Айс Ти, водещият вокал на траш-метъл групата, е автор на текста песента, отчасти повлияна от "Убиецът психар".

Посланието предизвиква спорове и отрицателни отзиви от политически фигури като президента Джордж Буш I, вицепрезидента, и Типър Гор - съосновател на Център за родителски музикален надзор. Други хора защиват творбата заради правата на групата от Първата поправка. Айс Ти я нарича "песен на протеста". В крайна сметка авторът изтегля албума от пазара и го преиздава без да включва тази песен, която е пусната отделно като безплатен сингъл.


* Забележете също, че "свободата на словото" влиза в САЩ с поправка. В оригиналната, първична конституция на "свободата от английско робство" такова право няма, защото революцията е завладяна от консервативните едри "инвеститори" и робовладелци, които са искали всички останали да не знаят много-много. Все пак "всяка съществуваща власт е от Бога" - освен властта, която току-що е била свалена от американските революционери. И "Бог така е решил, те да се разпореждат". "Тяхната власт, техните роби, техните плантации са дарени от Бога, той им е издал и нотариален акт. Амин, алелуя, айде отивайте да бачкате!".
** В практически смисъл обаче критиката на подобна песен в САЩ има право - там дори децата имат достъп до огнестрелни оръжия, а от медиите се сеят омраза, гняв, престъпления и стрелби.
с.149: Нарастване на броя на престъпления от деца в САЩ за 8 години, 1984 - 1992 г.: 987 - 2300. ... Съществуват безброй случаи, в които деца убиват без сериозна причина или напълно лишени от мотиви, чисто и просто под влияние на заимствани от малкия екран сценарии. ... пресата хвърля вината върху чувствителността или психическата лабилност на някои от тях, но фактът, че броят на тези случаи нараства от година на година показва, че става дума за нещо повече ... Връзката между престъпност и насилие от малкия екран се доказва и в други студии. ... сред 208 федерални затворници установил, че 90% от тях усвоявали криминални трикове и обогатявали техниката си чрез телевизията, а 40% от тях декларирали, че копирали съвсем точно престъпленията, които видели по малкия екран. ... при самоубийства на главния герой в сапунени сериали, броят на самоубийствата при жените нараства в следващите 3 дни. ... 28 души се самоубиват, играейки "руска рулетка" само за една седмица, след като са гледали "Ловецът на елени".

В.Георге, "Телевизията и детето", 2010 (на румънски: 2005 г.)

"Cop Killer" is a song by American band Body Count, from its 1992 self-titled debut album.

The song's words were written by Body Count's lead vocalist, Ice-T, while its music was written by the band's lead guitarist, Ernie C. The song was written in 1990, and was partially influenced by "Psycho Killer" by Talking Heads.[3]

The song's lyrics being about "cop killing", they provoked much controversy and negative reactions from political figures of the time, President George H.W. Bush,[4] Vice President Dan Quayle,[4] and Tipper Gore,[5] co-founder of Parents Music Resource Center. Others defended the song on the basis of the band's First Amendment rights. Ice-T has referred to it as a "protest record."[6] Ice-T eventually recalled the album and re-released it without the inclusion of the song, which was given away as a free single.[1]

 • Милен Иванов, "Подвеждащата реклама", Ciela 2007

 • Китайската средна класа

  Из предаване за Китай, създадено от хора от кръга на Washington Post, New York Times и т.н., от вероятно 2005-2006 г., излъчвано по DCTV.

 • Рекламите напомпват мечтите на новото юпи-поколение... Новата средна класа - около 100 милиона души [7-8%] ... Глезената средна класа ... Ниска раждаемост сред новата средна класа притеснява ККП.

 • Показват реклами на Кока кола, на мазила срещу бръчки, "Старбъкс", "Макдоналдс"... Пазарувай докато припаднеш. Любимото лакомство на обедняло двучленно семейство от майка и момчето й - била съкратена от работа във фабрика. Изкупуват дома й на безценица, сега живеят в една стая с едно легло, майка й - пенсионерка й помага. "Когато работех във фабриката не ме обучаваха, не беше в техен интерес да ни учат нещо. Затова нямам полезни умения. Трябва да започна всичко от начало. Казват, че искат да ни подобрят живота, но живота ни не става по-добър. Чувствам се безпомощна, но нямам избор." Любимото лакомство на сина й е хамбургер от Макдоналдс - позволяват си го само 1-2 пъти годишно, един и за двамата.

 • Китайската комунистическа партия го нарича "социализъм от китайски тип". Всички други - капитализъм.

 • Кварталът на богатите подхранва илюзиите, че всичко е възможно ... Шанхай привличал над 1 млн. души годишно и вече бил с над 20 млн. население.

 • През 1949 г. правителството изземва земята, сега богатее, продава парцели на предприемачи. [Правителството е най-едрият собственик.] За 10 години 600 хил. семейства са принудени да се преместят. "Бих умряла за да защитя дома си." - жалва се жена пред скромната си къща, която по-късно е бутната. "Правителството иска да ни измами. Не преговаря. Не ти позволява да говориш. Не му пука за нас."

 • Жителите обвиняват предприемачите, че им плащат мизерно за жилищата, а после се опитват да им продадат скъпи имоти в края на града.

 • "Искаме да се разберем с правителството, готови сме да се махнем, но не да се местим в края на града." - продължава жената. Съпротивата рядко е успешна.

 • Ма Ян режисира реклами, за да си плаща наема. ... Девет души работят в студиото му [дребна буржоазия]. Жена му учи моден дизайн във Франция, говорят с видеовръзка по Интернет. "Знам какво е бедност, но какво да направя? Преди и Шанхай беше беден. Нещата постепенно ще се оправят." Само 1-2 от 9-те работници на Ма Ян са от Шанхай, останалите посещават семействата си само един-два пъти в годината. "Младите сега имат много възможности да преследват мечтите си", но семействата живеят разделено.

 • Млада моделиерка. Като се съберели с приятелите си не говорили за политика. Царяла пълна политическа апатия. "Китай е тоталитарна държава - просто си живея живота. Социалното разделение на богати и бедни е очевидно, но знаем, че Китай трябва да мине през тази фаза, за да се развие напълно."

  [Самодоволство, егоизъм, "спасяване по единично", "всеки да се оправя".]

 • Комерсиализация на образованието - частните училища са много скъпи, а сега дори по-добрите държавни искат високи такси. Наскоро страната ни промени законите за образованието. "Комерсиализация на образованието ... Комерсиализираната образователна политика ще има много лоши последствия за страната. ..." - баща, семейството му дели кухнята с две други семейства; дават всичко от себе си за да може дъщеря им да получи най-добро образование.
  * Виж и причините за
  началното обедняване на Китай.
 • Японското чудо и японската мъка

  Из Димитър Симеонов, "Цената на успеха", сп. "Антени", февруари 1988 г. и коментар на Р.

  Япония ... Витрина на технократичното бъдеще. Тя е страната на технологичните чудеса, населена с милиони безплътни същества, ... безшумно чудодействат. Митове - "щастливо отдават живота си за просперитета на своята компания". Технострес.

  50-годишен президент на корпорация при първи неуспех след 15 г. работа решава да напусне и да стане шофьор на такси. Нервна криза на дългогодишен служител заради забележка на шефа му за това, че отсъствал цял ден от работа по болест. ... Самоубийства на мъже 35-60 г. в Токио са се увеличили от 4429 на 10128 за 12 години. В Япония смъртта се счита за традиционен изход от омагьосания кръг на живота - така постъпил директор на водеща фирма, когато бил принудено тръководството да премине на по-ниска длъжност.

  Съпруги напускат мъжете си, [защото] съпрузите общуват средно по 6 минути на ден. 72-часова работна седмица. Свободното време се нарича "нока" - буквално "останало време". Дали задача на деца да нарисуват бащите си в неделя - повечето ги нарисували спящи, в единствения им почивен ден.

  [Я.Я: Значи те не са живели, не са имали самостоятелен съзнателен живот.]

  Технократичният стрес води до дезинтеграция на моралните ценности и психическа деформация на личността. Безспорно значение има и икономическият аспект. Според някои социолози явлението възниква през 70-те години в резултат на повишението на цените на петрола. Други са склонни да търсят обяснение в забавените темпове на развитие на страната от нач. на 80-те години. В условията на задълбочаващата се обща криза на капитализма и безпощадната конкурентна борба между монополите Япония е принудена да защитава завоюваните си икономически позиции на всяка цена. Притисната от една страна от главните си съперници САЩ и Западна Европа, а от друга - трябва да се справя с тихото предизвикателство на "новоиндустриализираните" страни от далекоизточния регион.

  [Р: През 90-те години Япония също е в стагнация - т.нар. "загубено десетилетие". Към началото и средата на 90-те производствата се местят масово в Южна Корея, Китай и Тайван и на уредите вече се гравира "Проектирано в Япония" (Designed in Japan), но произведено в Китай. Например видеокасетофоните и някои джобни електронни игри и калкулатори "Casio" до началото на 90-те бяха "Made in Japan" и всеки се гордееше с този белег за качество. Сега там се произвежда само много висок клас техника, достъпна за малцина.]

  На обективната тенденция за намаляване на нормата на печалба при капиталистическия начин на производство, японските монополи са принудени трескаво да противопоставят най-новите постижения в областта на научно-техническия прогрес и да повишават нормата на експлоатация на работническата класа. ... Конкурентност на базата на ниски производствени разходи, ниска работна заплата, непосилна интензификация на труда, висока норма на експлоатация - ето тайната на японския успех, чиято цена заплаща японският народ.

  [Р: Заключението посочва метода, прилаган от началото на индустриалната революция, а даже и от манифактурния период в зората на капитализма - "разделението на труда", при което се получава по-висока производителност, "непосилна интензификация" и т.н. В Япония е масов случай служителите да пътуват по няколко часа до работното място сутрин и вечер, въпреки високоскоростните влакове. Работещи до късно, които нямат време да се приберат, спят в хотели "каюти", подобни на спални вагони или дори ковчези. Жилищната площ е толкова скъпа, че жилищата са миниатюрни кутийки, където трябва да се оползотвори всеки сантиметър. Забележете, че "скъп" ресурс означава, че малцина имат право да го притежават. Въпреки че са една от най-развитите страни и пр., японците нямат право да обитават жилища с човешки размери и нямат свободно време, през което да живеят будни.]  Реч на Goerge Friedman за стратегическите интереси на САЩ. Виж и други.

  Pogled.info, интервю с Иво Христов

  http://svetoven.pogled.info/news/68300/Evropa-pokaza-che-e-mekotelo-i-nyama-grabnak

  - Китайският президент Си Дзинпин, иранският лидер Хасан Рохани и руският президент Владимир Путин създадоха в Ню Йорк атмосфера, която постави под съмнение целия световен ред, дефиниран под глобалнотото лидерство на САЩ.

  ИХ: Америка никога не е била абсолютен хегемон. Дори и след падането на Съветския съюз. По-скоро тук става въпрос за представяне на едно желание за действителност и това е част от пропагандните клишета на западния проект. Искаше им се. Това се нарича wishful thinking, т.е. представяме това, което ни се иска да бъде реалност.

  Идването на "демокрацията" в Италия

  "След Втората световна война дойде демокрацията, тоест гражданите започнаха масово да ходят лете по морските плажове. Част от Италия, след един близо петгодишен период, сега се радваше на благоденствие - ... основаващо се заслужено на индустриалното производство, но все пак още неоформено и органично несвързано, тъй като националното стопанство беше неуравновесено, противоречиво по отношение на географско разпределение на дохода и разхитително в общите разходи; но, така или иначе, благоденствието си беше благоденствие и който го имаше, можеше да се счита за доволен.

  Тия, които можеха с по-голямо основание да се считат за доволни (и не се считаха за такива, понеже смятаха, че им се дължи много повече, а пък или не заслужаваха, или не беше нито възможно, нито справедливо да го имат), се насочваха към индустриалните средища на Севера повече към Ривиерата и особено към Х. Това бяха собственици на малки независими фабрики (за хранителни произведения или за тъкани) или на фабрики в помощ на други по-големи (в областта на химията или механиката), ръководители на предприятия, банкови директори, началници на административни служби, заинтересувани от печалбите, търговски представители, борсови посредници, преуспели хора на свободна пракитка, собственици на кина, търговци на едро и търговци на дребно, цяло едно съсловие между големите акционери и обикновените чиновници и техници, съсловие, израснало до такава степен, че да представлява в големите градове огромна маса, изобщо хората, които можеха да купят в брой или на изплащане някое жилище край морето (или ..."

  из Итало Калвино, "Спекулата в жилищното строителство", изд. "Народна култура", 1984 г., преводач: Петър Драгоев
   
       

  Проблемите на България през погледа на Иван Славков... - интервю около 2007 г.

  http://spodeli.eu/vizhte-edinstvenniya-svesten-chovek-upravlyaval-balgariya-ot-89-do-sega-video-articles-974.html

  Жан Виденов и превратът от 1997 г.

  Г.С.: ... обясни си сам защо още временният Премиер Ст.Софиянски само за няколко дена стабилизира лева , лихвените проценти паднаха от 16,5% на 5,2% , цените на бензина паднаха , осигури зърно от Полша и брашно от Франция , заплатите тръгнаха нагоре , спря разпада на банките , изкара България от световната изолация ....! Вие , комунетата , или сте тотално тъпи , или сте злосторни мафиоти , които сте свикнали да ползвате държавата само за лична и партийна изгода ... И за това сте на бунището на историята ....!!! Никога повече комуноиди във властта !!! May 9, 2015 9:33am

  Петър Танев: Точно на този въпрос трябва да отговорите, мислители! Петрол ли открихме в България? Златна мина ли се отвори? Какво стана, че за нула време доларът "спадна"? Каква е ИКОНОМИЧЕСКАТА причина доларът да се върне на мястото му? Май нама да може да я кажете...Освен ПОЛИТИЧЕСКО предизвикан скок на долара и съответно спада му. Стига с тези идеологеми....Нормално е да се плюе политически, когато не са ви ясни икономическите процеси и ролята на политиката върху тях. Само, че някой помним как се движеше доларът ВСЕКИ ден през декември 95-та и януари 96-та! Грамотните знаят, че нямаше никаква икономическа причина за скока на долара и в двете посоки, иначе нямаше да падне при Софиянски.... Помним и изявленията на "демократите" през декември 95-та! Помним и как се сваля правителство в оставка! Помним и как Янко стана партизанин...Нищо ново...А що се отнася до зърното, я ми дайте числата на засетите от Виденов площи, добива и го справнете с числата в годините преди Жан и след него. Да не се окаже, че внесеното жито от вън беше директно товарено на корабите и изнесено? Май ще се окаже, че пак измислихте революцията...И това сме го играли...Само, че можехте да лъжете в първите години на демокрацията. Сега вече 25 години видяхме какво е и можем да сравняваме! Единственият критерии е наличието на българи на българска земя. Всичко друго не е българско! Не очаквайте да Ви отговарям .....Не си струва...Жалко, че и сега има хора, чиито мозъци се промиват лесно..Нищо, че се правят на некомунисти.... Aug 9, 2015 3:46pm

  Стойка Попова: Жан Виденов е най-свестният политик в периода на прехода и рано или късно, ще бъде реабилитиран от историята! За тези, които са обсебени от злоба и омраза към комунизма, и я стоварват върху Жан поставям една малка част от едно интервю, не на Жан Виденов, за да четат и се информират повече. Цитат:"- На слуга. Той първо се сдърпа с „Газпром“ и не даде тръбите, където Луканов се беше договорил да бъде диспечерът на газта за цяла Южна Европа, което е огромна позиция. После отказа да продава на Световната банка и МВФ най-апетитните парчета на българската икономика – „Нефтохим“ и цветната металургия, торовите, оръжейните заводи и т.н. В резултат на което се направи една комбинация - първо се използва позицията на неговите противници в партията, защото една част от хората в тази партия бяха живели на Запад и бяха захласнати от богатствата, и се изживяваха за това, че имаха политическа функция, но нямаха собственическа. Тоест те искаха да трансформират политическата власт, която имаха, в икономическа. Това е проблемът, защото при онази система не можеше да се наследява собственост. Всемогъщата фамилия на Тодор Живков някой да знае къде е сега? Едната дизайнерка, другите не знам си какво, третите пенсионери… В същото време се оформиха кланове, които трупат и вече се оформят като една силна собственическа власт, която се наследява. Така че тука Жан пречеше на всички, поради което му скочиха и ангели, и дяволи. Ами да вземем само, че той спря едни данъчни облекчения, които имаше Сорос! Накара го да плаща по 12-13 милиона, защото преди това стопанската дейност на неговите фондове беше освободени от данъци. Първи срещу Жан скочиха именно Сорос и неговите соросчета. "... Aug 2, 2015 8:16pm

  Костадин Чакъров - бивш председател на Съюза на комунистите в България (СКБ)

  https://www.youtube.com/watch?v=tFccEpoWttM

  ЗА КОГО Е РАБОТИЛО ВОЕННОТО НИ РАЗУЗНАВАНЕ? На жълтите павета - 5574 - Публикуван на 3.02.2015 г.p Политическият съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров гост в предаването на АЛФА ТВ "На жълтите павета"

  https://www.youtube.com/watch?v=84DxeS59zwI

  10 Ноември 2014 с Костадин Чакъров - помощник на Тодор Живков - 11942 - Публикуван на 10.11.2014 г.  Антидържавата България 2015 година , д-р Веселин Стоянов, "Наборе.бг"
 • http://svetoven.pogled.info/news/66245/Ot-shefa-na-Stratfor-v-prav-tekst?utm_source=latest
 • Договорите за свободна търговия – инструментът на силните в глобалната икономика, Solidbul, 9/10/2015
 • http://www.highviewart.com/noam-chomski-10-nachina-za-manipulatsiya-chrez-mediite-955.html
 • Всяка година държавата ни помагала на американските тецове с по 333 млн. лева, 13.10.2015 г. 17:46
 • Обновена на 14.10.2015 15:21 Мика Зайкова: Белите ни пари за черни дни… идват от чужбина Прочети още на:
 • TTIP: http://europe.actualno.com/Malmstriom-kazva-neshto-mnogo-plasheshto-vyv-vryzka-s-TPTI-news_501410.html#ixzz3oYNIjV1l
 • TTIP: "Солидарна България": Ако ТПТИ бъде прието, такива като Вълка могат да ни осъдят навън
 • Антон Тодоров и Костадин Чакъров: произход на елита, "Канал 3", 2012 г.


 • "Ротшилд, Рокфелер и Сие_10-та степен по Рихтер_част I", Част I, Част II

  Политологът Антон Тодоров по темата "Ротшилд, Рокфелер и Сие" в предаването "10-та степен по Рихтер" на журналиста Валентин Фъртунов в телевизия СКАТ, 24 септември 2012 г., част I-ва.

  "Валентин Фъртунов: "Американците не са толкова тъпи, нито пък американските големи комерсиални [медийни] вериги са толкова велики. [През 2012 г. според анкета] 60% от хората в САЩ не вярват на медиите. През 2004 г. - 50%. През 1970-те г. - 28%. ... BNP Paribas и дългове, световната банкокрация, ..."
  Във втора част: Антон Тодоров, книга на проф. Станчо Чолаков: стойността на 50-годишен износ 1888-1939 г. = 6776800000 златни лв. Около 40-те заема, главници и лихви: 6296500000 златни лв. Отчайващ извод: "ето къде е отишла цялата ни износна търговия, откъснати от собствените ни нужди блага и 50 години кондензиран труд"...
 • http://www.memoriabg.com/2015/09/29/putin-pulen-text-na-rechta-pred-70-sesia-na-oon/
 • http://www.webcafe.bg/newscafe/bulgaria/id_2021192489


  "Полкът на негово величество", Любомир Огнянов-Ризор, Профиздат 1950 г.
 • И т.н...